Heel wat mensen onderhand wel dat de blockchain van belang is voor Bitcoin. Echter zijn er maar weinig mensen die in staat zijn om uit te leggen hoe deze technologie precies werkt. Een ding is echt zeker, de blockchain is dé technologische ontwikkeling van deze eeuw.

Dit brengt met zich mee dat investeren in blockchain op dit moment erg in trek is. Wil je ook investeren in de blockchain dan is het handig om dit artikel even door te nemen. Om je namelijk wat beter op weg te helpen hebben we vandaag het een en ander op een rijtje gezet.

Wat is de blockchain?

De blockchain is een speciale grootboektechnologie (ook wel bekend als gedistribueerde ledger) die op een gedecentraliseerde manier gegevens bijhoudt. In plaats van de informatie alleen op de interne servers van een bank op te slaan, maakt de blockchain-technologie het mogelijk een openbaar grootboek te creëren dat voor alle gebruikers toegankelijk is.

Blockchain grootboeken zijn een zeer veilig middel om gegevens op te slaan. Dit komt voornamelijk doordat ze niet met terugwerkende kracht kunnen worden gewijzigd en ze anoniem kunnen worden gebruikt om de privacy van de gebruikers te beschermen.

Het is de belangrijk om te weten dat blockchain en cryptocurrency twee verschillende concepten zijn. Blockchain is de onderliggende technologie die cryptocurrencies aandrijft, maar het heeft veel andere potentiële toepassingen die niets te maken hebben met Bitcoin of andere digitale valuta. Zie cryptocurrency als een gevolg van de blockchain.

Beleggen – blockchain en reguliere bedrijven

Wil je geen cryptocurrencies kopen maar wel in de blockchain investeren dan kan dit. Tientallen beursgenoteerde bedrijven zijn op dit moment bezig met de blockchain. Sommige projecten zijn uitsluitend gericht op cryptocurrencies, terwijl andere gebruik maken van de blockchain om bepaalde producten te ontwikkelen.

NVIDIA is op dit moment het bekendste bedrijf wat zich bezighoudt met de blockchain. Het is een bekende fabrikant van graphics processing units (GPU’s). Dit zijn essentiële onderdelen voor de blockchain.

De GPU’s zijn namelijk belangrijke hardwarecomponenten van cryptocurrency mining. De “miners” gebruiken gespecialiseerde GPU’s om transacties op de blockchain te verwerken. Ze worden beloond met nieuw geslagen digitale munten.

Op dit moment is mining geen belangrijke bron van inkomsten voor NVIDIA, maar als de prijzen van cryptocurrencies stijgen kan ook de koers van het bedrijf stijgen.

Het kopen van cryptocurrencies

Naast het kopen van aandelen van reguliere bedrijven die zich bezighouden met de blockchain is het natuurlijk ook mogelijk om cryptovaluta te kopen. Als je bijvoorbeeld gelooft in de blockchain van Bitcoin dan kan je besluiten om Bitcoin te kopen.

Van belang is dat je weet dat er niet één blockchain is, er zijn er echt veel meer. Zo heeft Litecoin weer een eigen soort blockchain en zo heeft Ethereum een heel ander soort systeem.

Wil je graag beleggen dan is het van belang dat je hier echt bewust van bent. Door te beleggen in cryptocurrencies kan je ook verdienen aan de groei van de blockchain.