Wil je in vastgoed investeren dan is het van cruciaal belang dat je hier niet te licht over denkt. Het is namelijk echt zo dat er aardig wat werk komt kijken bij het beleggen in vastgoed. Omdat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over deze vorm van beleggen hebben we in dit artikel het belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Door dit artikel goed door te nemen krijg je een volledig beeld bij de voordelen en nadelen van het beleggen in vastgoed.

Een hoge mate van zelfstandigheid

Een meerderheid van de vastgoed beleggers kiest voor vastgoed investeren omdat ze een flexibel schema willen. Het is waar dat je met onroerend goed je eigen baas bent en dat je jouw dag zo kunt inrichten op een manier die je zelf het prettigste vindt. Je klokt niet elke dag in en uit, maar je doet het allemaal zelf.

Het hebben van flexibele uren betekent zeker niet dat je een makkelijke baan hebt. De standaard werkweek is 40 uur, vaak moet er ook wel eens in het weekend gewerkt worden. Zolang je bereid bent om er de tijd in te stoppen is het beleggen in vastgoed echt een prima keuze om te maken. Verwacht alleen niet dat je er niets voor hoeft te doen.

Je kunt een prima rendement vangen

Goed gekozen onroerend goed wordt meer waard in de loopt der jaren. Dit is over het algemeen in een tempo dat de jaarlijkse inflatie ver overstijgt. Er zullen vast wel eens marktcorrectie komen, maar het zorgt over het algemeen voor een prima rendement.

Wanneer de markt een correctie krijgt is het juist een mooi moment om in te kopen. Het is het onroerend goed equivalent van de beursmantra om “laag te kopen en hoog te verkopen”.

Daarnaast heeft onroerend goed altijd een intrinsieke waarde. Een aandeel kan dalen tot nul, maar een onroerend goed is een tastbaar goed dat altijd waarde zal hebben. Dit maakt het een wat veiligere investering dan normale aandelen.

Vast inkomen met een huurpand

Naast het kopen van een pand in de hoop dat het stijgt in waarde kun je ook kiezen voor een pand wat je verhuurt. De huurpanden kunnen zorgen voor een vaste stroom van maandelijkse inkomsten die “cashflow” wordt genoemd.

Dit is het extra geld dat overblijft nadat alle rekeningen zijn betaald. Zodra je woning eenmaal is opgezet, zorgt de cashflow voor een maandelijks inkomen dat volledig passief is. Dit betekent dat je jouw tijd kunt besteden aan de dingen die je zelf leuk vindt om te doen.

In het begin duurt het natuurlijk even voordat je echt alles hebt geregeld. Maar wanneer het eenmaal is opgezet zal je met een huurpand prima passief kunnen verdienen. Dit maakt het een verstandige investering om zelf te maken. Niet voor niets dat er zoveel mensen zijn die de laatste tijd kiezen voor vastgoed!