Flatex is een bekende Duitse broker. Het feit dat het een Duitse aanbieder is betekent natuurlijk niet dat jij de site niet kunt gebruiken voor het verhandelen van alle mogelijke soorten aandelen.

Door de hoge kwaliteit is het een prima broker om voor te kiezen. Wel is het verstandig om onze review van hieronder even goed door te nemen. Aan de hand van onze Flatex ervaringen kan je namelijk zien of het een platform is voor jou.

Makkelijk platform om te gebruiken

Flatex’s web trading platform is eenvoudig en geweldig voor het uitvoeren van transacties. Het is goed ontworpen en het ziet er allemaal erg professioneel uit. De zoekmachine van WebFiliale werkt ook nog eens erg eenvoudig. je hoeft alleen maar de naam van het product dat je zoekt in te voeren.

Als je op ‘Alle Ergebnisse’ (Alle resultaten) klikt, krijg je alle gerelateerde producten te zien. Deze worden ingedeeld per type, zoals aandelen, obligaties, enz. De resultaten vertellen je daarnaast van welke beurs het product afkomstig is en wat de valuta ervan is.

Op het gebied van de interface zijn onze Flatex ervaringen dus goed. Wel is het een stuk makkelijker als je een beetje Duits kan. De site is namelijk niet volledig beschikbaar in andere talen. Een beetje Duits leren kan dus geen kwaad.

De transactiekosten van Flatex

De transactiekosten van Flatex zijn hoog voor forex, aandelen en ETF’s. De kosten voor CFD’s zijn wel weer gemiddeld, terwijl de kosten voor beleggingsfondsen en obligaties laag zijn. De De transactiekosten van Flatex zijn lager als je met Duitse activa handelt.

Je moet een vast bedrag betalen voor de handel in aandelen. Dit is vrij ongebruikelijk omdat de meeste Europese brokers op volume gebaseerde prijzen hanteren voor de handel in aandelen. De vaste kosten zijn geweldig als je in hogere volumes handelt.

Als je met ETF-fondsen handelt, is de vergoeding €1,5 per transactie of volledig gratis voor 350 geselecteerde ETF’s. Als je de voorkeur geeft aan de aandelenhandel met marge of short selling, moet je wel even goed de transactiekosten van Flatex controleren.

De financieringspercentages worden in rekening gebracht wanneer je handelt met een marge of shortlist. Dit betekent in principe dat je geld of aandelen leent van je broker om te handelen.

Hoe kun je een rekening openen?

Als je zelf uit Duitsland komt, is het openen van een rekening volledig digitaal. Door middel van video-identificatie heb je het binnen een paar minuten gedaan. Het openen van een rekening voor buitenlandse beleggers (dus ook voor Nederlanders) is wel wat lastiger.

Je moet een aantal weken wachten voordat alles geregeld kan worden. Na de online registratie moet je enkele notariële documenten via de post naar Flatex sturen. Nadat je eenmaal geverifieerd bent stuurt Flatex je jouw inloggegevens.

Ook krijg je een iTANCard via de post. De iTANCard is een veiligheidskaart die codes bevat die nodig zijn voor de uitvoering van de handel en voor het inloggen.