Voordelen van een cursus beleggen

Vandaag de dag is de rente op een spaarrekening minimaal, het is bijna niet meer de moeite waard. De meeste mensen kiezen dan ook voor een andere weg, eentje waar daadwerkelijk winst te behalen valt. Een kapitaal kan namelijk ook opgebouwd worden door zelfstandig te gaan beleggen. Een mooi rendement is namelijk altijd wel te vinden op de beurs, maar nemen vanzelfsprekend wel risico’s met zich mee.

Beleggen met een cursus
Het is daarom altijd verstandig om als ‘groentje’ te kiezen voor een cursus beleggen, zelfs de wat meer ervaren belegger zal hier nog genoeg van opsteken. Tijdens een cursus beleggen zal er meer uitgelegd worden over de soorten beleggingen die er bestaan, de risico’s die zich voordoen en hoe jij deze risico’s zo minimaal mogelijk kan gaan maken. Daarnaast zal je leren hoe er informatie vergaart kan worden over de markten en hoe de eerste stappen op de beurs gemaakt kunnen worden. Een cursus beleggen kent meer dan genoeg voordelen, maak daar gebruik van.

Beginners hebben profijt van een cursus

Als beginner op de markt van het beleggen, het kan behoorlijk spannend zijn. Om jezelf optimaal voor te bereiden is een cursus beleggen ideaal. Binnen een korte tijd zal jij de basiskennis beheersen en kunnen de eerste stappen op de markt worden gemaakt. Dan kan er een eigen beleggingsportefeuille worden aangemaakt. De beleggingscursus is erg praktijkgericht en daardoor erg fijn om te volgen.

De beginner zal veel voordeel ervaren van een cursus beleggen. Bij de meeste cursussen wordt er wel vanuit gegaan dat de cursist over basiskennis beschikt (VMBO-niveau). Nadat de cursus is afgerond, kan de cursist de eerste keuzes gaan maken op de beurs en over de bijkomende beleggingsinstrumenten.  Daarnaast kan de cursist ook beter het rendement berekenen, risico’s inschatten en de ontwikkelingen op de markt beter volgen.

Wat leer je tijdens een cursus beleggen?

Een cursus beleggen bereidt je optimaal voor op de wereld van aandelen en obligaties, de weg die je doorloopt naar een succesvolle trade. Je leert dus onder meer:

  • het onderscheid tussen investeren en beleggen;
  • beleggen op lange termijn en beleggen op korte termijn;
  • beleggingsinstrumenten kennen;
  • inschatten of je winst of verlies gaat maken;
  • een beleggingsplan of -strategie schrijven;
  • een plan evalueren.

Je leert hier dus heel veel van, maar het mooie is dat je direct in de praktijk aan het oefenen kan gaan. Je kunt op internet talloze simulaties vinden om te zien wat er zou gebeuren met jouw geld.

De praktijk

De praktijk van het beleggen is een hele leuke, maar ook eentje waarop je je moet voorbereiden. Een foute inschatting is immers zo gemaakt. Een goede cursus beleggen bereidt je hier dan ook helemaal op voor.

Je zal leren dat verliezen niet erg is. Alle grote beleggers draaien ook verlies. Verlies hoort er nu eenmaal bij. Maar als jij in staat bent om je  verlies te incasseren en om te zetten in een leerpunt, is voor jou vast en zeker een heel mooie carrière weggelegd in het beleggen.

Conclusie

Beleggen doe je zelf. Je kunt eenvoudig een cursus starten (vaak zelfs gratis) en vandaag nog de eerste stappen gaan zetten in de wereld van beleggen.

2 comments on “Voordelen van een cursus beleggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Beleggen doe je zelf 2018
Tech Nerd theme designed by FixedWidget