Een beleggingsplan maken

BeleggingsplanBen jij van plan om binnenkort te gaan beleggen, om op die manier je vermogen te laten stijgen? Dan is het verstandig om allereerst te beginnen met een plan van aanpak. Dit wordt ook wel een vermogensplan genoemd. Elk beleggingsplan is anders, het moet worden aangepast naar de wensen van ieder persoon. Welke looptijd verkies jij? Wat is het risico dat je wilt gaan nemen en wat is je doel? Het zijn allemaal punten die van toepassing zijn op een beleggingsplan. Wanneer er een plan is geschreven, dan kan dat worden meegenomen naar een bank. De bank zal vervolgens een beleggingsfondsenportefeuille opstellen.

Combineren

Een beleggingsportefeuille dient goed gecombineerd te worden. Dit zal uiteindelijk een combinatie zijn van diverse aandelen en verschillende obligaties. Een goede combinatie geeft een aanzienlijk voordeel, namelijk een verbeterd risico-rendementsverhouding. Dit is ten alle tijden een betere optie, dan wanneer er enkel en alleen gekozen zal worden voor alleen aandelen of alleen obligaties. Er wordt dan namelijk gedaan aan risicospreiding.

Pas het beleggingsplan aan

Soms is het slim om het beleggingsplan aan te passen naar de huidige situatie. Bijvoorbeeld wanneer het doel dichterbij komt of wanneer je vroegtijdig met pensioen wilt gaan. Dan kan het beleggingsplan worden aangepast, bijvoorbeeld om minder of juist meer risico te gaan lopen. Dit kan volledig naar eigen wens worden gedaan.

Effectief beleggingsplan opstellen

Het doel van een beleggingsplan is simpel gezegd om winst te maken. Het is een gebruikelijke manier om vermogen te laten stijgen. Het is geen ingewikkelde manier, maar uiterst effectief en gemakkelijk. Maar er zijn dan wel diverse punten die nadrukkelijk nagevolgd moeten worden, anders kan het alsnog misgaan en dat moeten wij niet hebben. Ontwijk stress en zorg voor een goed verzorgd beleggingsplan, zodat jij geen nachten hoeft wakker te liggen.

  • Punt 1: Beleggen kan het beste met ongeveer tien procent van het netto inkomen, doe dat elke maand opnieuw. Het zal weinig verschil maken qua maandelijks uitgave, maar het is wel een erg effectieve manier.
  • Punt 2:  Bouw langzaam een financiële buffer op. Plaats dit bedrag op een spaarrekening en zo verdien jij een mooi bedrag aan rente.
  • Punt 3: Gebruik vervolgens de rente om een beleggingsrekening aan te maken. Zo’n beleggingsrekening is ideaal om maandelijks een bedrag te plaatsen. Open ten alle tijden zo’n beleggingsrekening bij een betrouwbare en bekende instelling.
  • Punt 4: Probeer elke maand te beleggen. Dan moeten er beleggingen worden aangeschaft op de zowel hoge als de lage koers. Onthou altijd dat de aandeelkoers stijgt naar mate de tijd vordert. Dit zorgt voor een mooi rendement op zijn tijd.
  • Punt 5: Rente op rente effect! Elke maand stort jij driehonderd euro in een beleggingsfonds, dan zal na dertig jaar een miljoen euro voor je klaarstaan. Maar dan is het wel noodzakelijk om het dividend door een gekozen bank opnieuw te laten beleggen.

Conclusie

Een goede beleggingsstrategie is de basis van een goede belegger. Met een plan kun je aan komen zetten. Dat zal je dan ook in elke cursus over beleggen leren. Bereid je goed voor en voorkom dat je fouten maakt.

2 comments on “Een beleggingsplan maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Beleggen doe je zelf 2018
Tech Nerd theme designed by FixedWidget